לקבלת פינוי מהיר של פסולת בניין עם כל האישורים על ידי צוות מקצועיהשאר פרטים ונחזור אליך מיד !

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

קרא עוד »

פינוי פסולת תעשייתית

להצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

פינוי פסולת תעשייתית היא חלק מהתוצאה שבה, העולם מתקדם, האוכלוסייה גדלה ובלי ששמנו לב, גם הפסולת שאנחנו מייצרים בכדי להנות מחיי השפע שלנו גדלה בצורה דרסטית. העובדה שכמות הפסולת גדלה מאד היא בעיה אקולוגית ממעלה ראשונה שיש להתמודד איתה. בכל העולם ישנם מאמצים לטפל בבעיה. בישראל באמצעות חוקים ותקנות נקבעו הכללים כיצד יש לטפל בתהליך של פינוי בפסולת תעשייתית.

פינוי פסולת תעשייתית

מהי פסולת תעשייתית

פסולת תעשייתי היא מגוון רחב של מוצרים וחומרים שונים שהם תוצרי לוואי של התעשיות השונות. בתוך כך נוכל למצוא מוצרי פלסטיק, וניילון מסוגים שונים, פסולת מוצקה, חומרים רעילים, פסולת המכונה נוזלית שהכוונה היא בעיקר לשמנים מסוגים שונים. איסוף פסולת שכזאת חייב להתבצע במיומנות נדרשת.

הגידול החד באוכלוסיית ישראל הנמשל לאורך שנים רבות בשיעור ממוצע של כ5% לשנה ביחד עם העלייה המתמדת ברמת החיים הביא באופן טבעי לגידול משמעותי בכמות הפסולת התעשייתית בישראל, בעיקר בקרב מפעלי תעשיה וחברות יצרניות גדולות. בשל כך משנת 1993 פועל בישראל החוק לאיסוף ופינוי פסולת למיחזור. עיקרי החוק קובעים שורה של צווים ותקנות מטעם המשרד להגנת הסביבה המגדירים את אופן הטיפול הנדרש בכל סוג של פסולת, האחסון, ההובלה והמחזור המתאימים לה.

כאשר מדובר על פסולת תעשייתית צריך להבין שחלק לא מבוטל מהחומרים הינם חומרים הנחשבים כמסוכנים או מהמים ויש להתייחס אליהם בהתאם ונדרש עבורם טיפול מיוחד של אנשי מקצוע מוסמכים וכן רישיונות והיתרים לטפל בהם. 

הפסולת התעשייתית הינה מהסוגים הנפוצים יותר מכלל הפסולת בישראל ולכן נדרשת תוכנית סדורה בכל הקשור לפינוי פסולת תעשייתית

פינוי פסולת תעשייה

כיצד מתבצע תהליך איסוף הפסולת?

פינוי פסולת תעשייתית מתבצע על ידי חברות המוכשרות לכך וקיבלו אישור מתאים מהמשרד להגנת הסביבה. הפינוי מבצע באמצעות משאיות ורכבים המתאימים לטיפול בפסולת. 

על מנת לאסוף את הפסולת נעשה שימוש במכלים מיוחדים משאיות, טרקטורים ומנופים המבקשים לבצע את תהליך האיסוף בצורה מיטבית תוך שימוש בטכנולוגיות שונות דוגמת דחיסת הפסולת ושיטות אחרות.

החברות המבצעות את הליכי הפינוי נדרשות למסוגלות לטפל במגוון רחב של חומרים תוך ביצוע הפרדה ומיון שלהם ומשם להעביר את הפסולת הממוינת אל אתרים המשמשים לטיפול הסופי בחומרים. 

החברות נדרשות לעמידה בלוחות זמנים נוקשים, זמינות מתבקשת ועמידה בתקנים ודרישות מחמירות.

כיצד מתבצע תהליך של מיון פסולת

העולם כולו ובוודאי זה הנחשב מערבי נדרש למתן פתרונות להתמודדות עם העלייה ההולכת וגדלה של ייצור הפסולת התעשייתית. בשל כך ניצבים תהליכי מחזור הפסולת בחזית המאמץ לטיפול בפסולת התעשייתית. מיום הפסולת הוא מהשלבים הראשונים של הטיפול, קודם לו רק שלב האיסוף וההובלה למרכזי המיון. 

במרכזי המיון מתבצעת הפרדה ראשונית לחומרי גלם אותם ניתן לשחזר לשימוש חוזר בתעשיות שונות דוגמת פלסטיק, זכוכית ומתכות. בשלב הראשון המיון מתבצע על פי היכולת להנציל את החומר חזרה לתעשייה.

התהליך של מיון הפסולת ולאחר מכן גם מחזורה הופך יעיל יותר ככל שיש אפשרות למיון מיטבי יותר. בתוך המיון ניתן להשיב לתעשייה מוצרים העשויים מהחומרים הבאים :  

  • פלסטיק
  • מתכות שונות
  • פסולת אורגנית
  • נייר
  • זכוכית
  • מוצרי עץ
  • פסולת מסוכנת
  • פסולת שאינה ניתנת למחזור.

איך ניתן לשפר את תהליך של פינוי פסולת תעשייתית?

היכולת לטפל בפסולת תעשייתית מתחילה בנקודת הייצור של הפסולת עצמה. במפעלים, ברשויות השונות ואצל כל אחד בבית. ברגע שהפסולת מתמיינת בצורה טובה במקום בו היא נוצרת, כל תהליך הפינוי ולאחריו המשך הטיפול הוא יעיל יותר. בשל כך בהחלט ניתן למצוא במפעלים שונים עמדות מחזור שונות לעץ, לניילון ופלסטיק, עמדה למחזור נוזלים ומיכל למחזור נייר וקרטון. כאשר כל אלו מתבצעים, המשך הטיפול הוא יעיל יותר, טוב יותר וירוק יותר. 

לאן מפנים את הפסולת התעשייתית 

תהליך פינוי הפסולת התעשייתית לא מסתיים לאחר המיון והנצלה של מוצרים חזרה לתעשייה. יש צורך לטפל גם בפסולת שאותה לא ניתן למחזר. לכן מחויב כל עסק לוודא שהפסולת שלו מגיעה למקומות המתאימים. והחומרים מטופלים בהתאם. בשל כך ישנם שלוש אפשרויות לפינוי הפסולת: 

  • המרה – תהליך שמטרתו להפוך פסולת לחומר בו ניתן לעשות שימוש, דוגמת קומפוסט המופק מפסולת חקלאית.
  • מחזור – הפרדה מקסימלית של כלל סוגי החומרים 
  • הטמנה – השלכת הפסולת שלא ניתן לטפל בה אל בורות הטמנה באתרים ייעודיים שם הם מתפרקים בתהליכים של שנים ארוכות. 

הטמנת פסולת הינה פעולה פחות רצויה, היות שהגזים הנפלטים בתהליך ונספגים באדמה, מזהמים אותה ועלולים לחדור למאגרי מי תהום המשמשים כמי שתיה.